Dostawa nabiału do Kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.

Order Newsletter: 1 Position: 136240 (oferta nr 3012293)

Client
Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
State
mazowieckie
Address
03-401 Warszawa, Al. Solidarności 67 67
Phone
22 6187190
Fax
22 6187190
E-Mail
zamowienia@praski.waw.pl
Created
2016-05-27

Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Al. Solidarności 67 67 03-401 Warszawa mazowieckie tel. 22 6187190 fax. 22 6187190 REGON 01229882300000

I.2) Type of contracting: Podmiot prawa publicznego

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa nabiału do Kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: a) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (nabiał) na potrzeby Kuchni w Szpitalu Praskim p. w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Warszawie. b) Dostarczane artykuły powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, powinno cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczany nabiał musi być świeże, schłodzone z odpowiednim terminem przydatności do spożycia (mleko min. 3 dni, pozostały asortyment min. 14 dni od daty dostawy), według obowiązujących norm. c) Ponadto producent wytwórca oferowanych wyrobów winien posiadać aktualny certyfikat systemu HACCP oraz HDI lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP i HDI wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. d) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r Nr 171 poz. 1225) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. e) Zamawiający wymaga aby do każdej partii dostawy Wykonawca dołączył następujące informacje w języku polskim: nazwa i waga dostarczanego wyrobu, data produkcji i przydatności do spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie towaru. f) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 Formularz cenowy. Zamawiający informuje, że ilości podane w załączniku nr 2 są jedynie ilościami orientacyjnymi i mogą ulec zmianie w czasie trwania umowy w zależności od rodzaju stosowanych diet i ilości przyjmowanych przez Zamawiającego pacjentów. Zmniejszenie ilości przedmiotu zamówienia w toku jego realizacji nie może przekroczyć 20% ilości określonej w niniejszej SIWZ.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 155000003

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

II.2) Duration of the contract or time limit for completion: 12 months

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: Termin realizacji zamówienia

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: www.szpitalpraski.pl

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders:

IV.3.5) The term tying with offer, the period in days: 30