Dostawa art. nabiałowych i jaj

Order Newsletter: 2017 Position: 12659 (oferta nr 3161343)

Client
Zakład Karny w Przemyślu
State
podkarpackie
Address
37700 Przemyśl, ul. Rokitniańska 1
Phone
0-16 678 92 71
Fax
0-18 678 61 31
Created
2017-01-23

Zakład Karny w Przemyślu

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zakład Karny w Przemyślu ul. Rokitniańska 1 37700 Przemyśl podkarpackie tel. 0-16 678 92 71 fax. 0-18 678 61 31

I.2) Type of contracting: inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa art. nabiałowych i jaj

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów nabiałowych i jaj do Zakładu Karnego w Przemyślu wg zestawienia: Część I - nabiał 1. Jogurt owocowy 350 kg, 2. Jogurt naturalny 110 kg, 3. Kefir 200 kg, 4. Maślanka 600 litrów 5. Śmietana 18% 300 kg, 6. Twaróg półtłusty 1000 kg, 7. Ser żółty 60 kg, 8. Serek homogenizowany owocowy 750 kg, 9. Ser topiony 500 kg, 10. Serek ziarnisty 100 kg, 11. Mleko granulowane 500 kg. Część II - jaja 1. Jaja kurze 22 000 szt. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Sugeruje się żeby ser topiony był bez żadnych dodatków. Wymagania dotyczące oznakowania: Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia, dla jajek również klasę jakości i kategorię wagową oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Dodatkowo jaja muszą być oznaczone numerem zawierającym kod systemu hodowli, oznaczenie kraju w którym zarejestrowany jest zakład i oznaczenia zakładu, na który składają się: kod województwa (dwie cyfry), kod powiatu (dwie cyfry), kod zakresu działalności (dwie cyfry), kod fermy w danym powiecie (dwie cyfry). Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do SIWZ.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15500000-3

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: ZO

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information