Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3315761)
I.1) Name and address: Szpital w Szczecinku sp. z o.o. ul. Kościuszki 38 38 78-400 Szczecinek zachodniopomorskie tel. 094 3726720, 3726721 fax. 094 3726729, 3730886 REGON 32052419000000 www.szpital.szczecinek.pl
I.2) Type of contracting: Inny
II.1) Definition of contract object
II.1.1) Name of order: Zakup produktów żywnościowych
II.1.2) Type of contract: Deliveries
II.1.3) Definition and size or range of contract: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup produktów żywnościowych do Szpital w Szczecinku sp. z o.o, transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Arkusz asortymentowo–cenowy - Załącznik nr 4 będący integralną częścią niniejszej specyfikacji. Wypełniony załącznik należy dołączyć do oferty. 3. Zamówienie podzielono na 11 zadań. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania. Nie dopuszcza się składania ofert częściowych w obrębie jednego zadania. Przedstawienie oferty nie obejmującej całego asortymentu znajdującego się w zadaniu spowoduje jej odrzucenie bez dalszego rozpatrywania. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykorzystania niepełnej ilości asortymentu. Zamawiający wykorzysta 80% ilości produktów określonych w zadaniu. Pozostałe 20% ilości produktów Zamawiający wykorzysta w razie zaistnienia takiej potrzeby. Z tytułu nie wykorzystania pełnej ilości asortymentu nie przysługują Wykonawcy wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ilościowej zmiany poszczególnych asortymentów do wysokości całkowitej wartości zamówienia określonego umową. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp. 8. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 9. Wszystkie dostarczane wyroby, usługi, materiały eksploatacyjne i inne środki konieczne do realizacji zadań Zamawiającego muszą być zgodne z obowiązującymi przepisami prawa, w tym także Ochrony Środowiska, BHP, OC, Ppoż., Bezpieczeństwa Informacji i Danych Osobowych oraz Bezpieczeństwa żywności. Informacje i wymagania dodatkowe: 10. Dostarczane produkty żywnościowe powinny być świeże o zapachu, barwie naturalnej dla danego produktu, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń, w sposób bezpieczny zapakowane w opakowania przeznaczone dla danego produktu. Opakowania powinny być przeznaczone do kontaktu z żywnością. Okresy ważności powinny być odpowiednie dla danego asortymentu, w tym celu Zmawiający wymaga oznakowania produktów, z których wynikać będzie nazwa produktu,termin przydatności do spożycia,nazwa dostawcy – producenta, adres,warunki przechowywania,oznaczenie partii produkcyjnej,oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Produkty powinny być bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom, a szczególności mikrobiologicznym.
II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15100000-9
II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes
II.1.6) Whether submitting a variant offer: no
II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no
III.1) Conditions relating to the contract:
Security deposit: No information
IV.1) Contract awarding procedure: open tender
IV.2) Tender evaluation criteria:
IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information
IV.2.2) An electronic auction will be used: no
IV.3) Administrative information:
IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information
IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information