Sukcesywne dostawy wody mineralnej do Centralnego Ośrodka Sportu – Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem

Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3394494)

Client
Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
State
małopolskie
Address
34-500 Zakopane, ul. Bronisława Czecha 1 1
Phone
18 2012274
Fax
18 2014906
www
www.bip.cos.pl
E-Mail
zamowienia.zakopane@cos.pl
Created
2018-08-08

Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem ul. Bronisława Czecha 1 1 34-500 Zakopane małopolskie tel. 18 2012274 fax. 18 2014906 REGON 14273335600042 www.bip.cos.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Sukcesywne dostawy wody mineralnej do Centralnego Ośrodka Sportu – Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Standardy jakościowe dotyczące przedmiotu zamówienia, zgodnie z brzmieniem art. 91 ust. 2a ustawy PZP zostały opisane w niniejszym opisie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane produkty winny być czyste, zdrowe i nie uszkodzone. Ze względu na fakt, że klientami Zamawiającego są głównie grupy sportowe o wysokich wymaganiach żywnościowych i dietetycznych Zamawiający oczekuje produktów o wysokiej jakości. Wszystkie podane powyżej ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych artykułów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy co Wykonawca akceptuje bez uwag. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb Zamawiającego. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy, bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy. Ceny jednostkowe brutto podane przez Wykonawców będą stałe i nie zmienne w okresie obowiązywania umowy. Wszelkie użyte nazwy i parametry mają na celu tylko i wyłącznie przedstawienie oczekiwań jakościowych Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych w stosunku do produktów w/w, jednakże o tej samej gramaturze i składzie i podobnych walorach. Wykonawca zobowiązany jest zgodnie z dyspozycją art. 30 ust. 5 Ustawy poinformować Zamawiającego o fakcie złożenia oferty równoważnej poprzez załączenie wykazu innych niż w siwz produktów oraz kart katalogowych lub temu podobnych dokumentów. Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, aniżeli uwzględnione w dokumentacji przetargowej. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy. Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCAP oraz stosować GMP i GHP. Dowóz artykułów i produktów każdorazowo na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do internatu sportowego „Zakopane” zlokalizowanego w Zakopanem przy ul. B. Czecha 1, sukcesywnie – zgodnie ze składanymi zamówieniami. Obowiązkiem Wykonawcy jest wniesienie towaru w wyznaczone przez odbierającego miejsca. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia towaru oraz dokonania za niego zapłaty w przypadku nie wniesienia w wyznaczone miejsce (nie dopuszcza się pozostawienia dostawy na tzw. rampie lub w innym miejscu). Zamówienia Zamawiający będzie składał faksem lub e-mailem lub telefonicznie najpóźniej do godziny 16.00 dnia poprzedzającego datę dostawy. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny zadeklarowanej w ofercie lub innej wskazanej w następnym dniu po złożeniu zamówienia. Dostawy cykliczne, w trybie zamówień składanych bezpośrednio przed dniem, w którym ma miejsce dalsza obróbka, związane jest z zapewnieniem wysokiego standardu jakościowego i konieczności uniknięcia magazynowania produktów (ze względu na trwałość i bezpieczeństwo żywności). Zamawiający ustala, że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne. Wykonawca powinien posiadać atesty i pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom i wymaganiom opisanym w SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Termin płatności: 30 dni od dnia dostarczenia faktury, forma płatności: przelew. Dostarczane produkty mogą być metkowane według nazw które wymieniane będą w zamówieniach częściowych lub mają być właściwie oznaczone, w taki sposób aby w łatwy sposób umożliwić ich identyfikację zgodnie ze składanymi zamówieniami. Dopuszcza się transport powyższych opakowań jednostkowych luzem w pojemnikach z tworzywa sztucznego bądź w tzw. zgrzewkach w sposób uniemożliwiający ich zniszczenie oraz zanieczyszczenie podczas przewozu. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu przedmiotu zamówienia w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Pozostałe zapisy we wzorze umowy. Dodatkowe Ustawy i wymagania powiązane ze standardami jakościowymi: • ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z póż.zm.). • Produkty objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady wynikające z wdrożonego u Wykonawców systemu HACCP i GMP i GHP: -posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, -posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, -posiadać odpowiedni system przewożenia towarów, –zachowanie rozdzielności transportu, -posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15981000-8

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information