Usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów śniadaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie odbywających praktyki u pracodawców w ramach projektu „Zawodowi.pl” współfinansowanego ze środków Europejskiego Fu

Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3403387)

Client
Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie
State
lubelskie
Address
22100 Chełm, ul. Reformacka 13
Phone
82 565 27 06
Fax
82 565 27 06
www
http://zsgihchelm.pl
E-Mail
zsz4@zsz4.chelm.pl
Created
2018-09-19

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie ul. Reformacka 13 22100 Chełm lubelskie tel. 82 565 27 06 fax. 82 565 27 06 REGON 20069600000 http://zsgihchelm.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów śniadaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie odbywających praktyki u pracodawców w ramach projektu „Zawodowi.pl” współfinansowanego ze środków Europejskiego Fu

II.1.2) Type of contract: Services

II.1.3) Definition and size or range of contract: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów śniadaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie odbywających praktyki u pracodawców w ramach projektu „Zawodowi.pl” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020. 2. Zakres rzeczowy obejmuje: 1)świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku w postaci zestawów drugiego śniadania dla uczniów wyjeżdżających na praktyki zawodowe do pracodawców w Lublinie, 2)ilość zestawów każdorazowo: 12. 3)wyjazdy będą odbywały się w soboty o godz. 7.00 i/lub w inne dni tygodnia – zgodnie z harmonogramem praktyk. Miejsce dostarczenia posiłku: Chełm - centrum miasta - po uzgodnieniu z Zamawiającym, 4)okres wykonywania zamówienia do dnia 21 czerwca 2019r. 5)łączna ilość zestawów: 300. 6)przykładowe zestawy: a)napój gazowany smakowy, min. 750ml; jogurt pitny, min.350g; 2 bułeczki (min. 100g) z wędliną, serem żółtym lub topionym plus dowolne dodatki, zapakowane w jednorazowy woreczek śniadaniowy, każda oddzielnie; b)napój gazowany smakowy, min. 750ml; drożdżówka z serem, min.150g; 1 bułeczka (min. 100g) wędliną, serem żółtym lub topionym plus dowolne dodatki, zapakowana w jednorazowy woreczek śniadaniowy; c)sok owocowy, min. 750ml; parówki w opakowaniu hermetycznym, 2 szt.; 2 bułeczki (min. 100g), serek homogenizowany, min,125g; d)sok owocowy, min. 750ml; 2 bułeczki (min. 100g) z wędliną, serem żółtym lub topionym plus dowolne dodatki, zapakowane w jednorazowy woreczek śniadaniowy, każda oddzielnie; e)woda gazowana min. 750ml; chrupki kukurydziane, (min. 90g), 2 bułeczki (min. 100g) z wędliną, serem żółtym lub topionym plus dowolne dodatki, zapakowane w jednorazowy woreczek śniadaniowy, każda oddzielnie. 3. Zestawy śniadaniowe powinny spełniać wymogi aktualnych wytycznych: Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154), w tym: a)sporządzane wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych zgodnie oraz do przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwa żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz. 1541), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. ustanawiającego jednolitą procedurę wydawania zezwoleń na stosowanie dodatków do żywności, enzymów spożywczych i środków aromatyzujących (Dz. U. UE L 354 z 31.12.2018, str. 1), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE l 139 z 30.04.2004r., str. 1 z późn.zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, str. 319), Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; b)zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz w zakresie ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, książeczki zdrowia dopuszczające do pracy przy żywieniu zbiorowym: c)bezwzględnie przestrzegając norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. 4. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane poniżej czynności w trakcie realizacji zamówienia: - czynności kucharza związane z realizacją przedmiotu zamówienia, jeżeli wykonywanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. – Kodeks pracy (tj. Dz. U. z 2018r. poz.917 z późn.zm.). 5.W trakcie realizacji zamówienia na każde wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym w tym wezwaniu terminie Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wskazany poniżej dowód w celu potwierdzenia spełnienia wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących wskazane w pkt. 4 SIWZ czynności w trakcie realizacji zamówienia: - oświadczenie Wykonawcy lub Podwykonawcy o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności, których dotyczy wezwanie Zamawiającego. Oświadczenie to powinno zawierać w szczególności: dokładne określenie podmiotu składającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie, że objęte wezwaniem czynności wykonują osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę wraz z wskazaniem liczby tych osób, imion i nazwisk tych osób, rodzaju umowy o pracę i wymiaru etatu oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia w imieniu Wykonawcy lub Podwykonawcy. 6. Zatrudnienie przy realizacji zamówienia powinno trwać do końca upływu terminu wykonania zamówienia. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przed zakończeniem okresu wykonywania zamówienia, Wykonawca lub Podwykonawca zobowiązuje się zatrudnić inną osobę do wykonywania danej czynności, pod warunkiem, że spełnione zostaną wszystkie powyższe wymagania dotyczące sposobu zatrudnienia osób przy realizacji zamówienia. 7. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający uprawniony jest do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełniania przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w pkt.4 SIWZ czynności. Zamawiający uprawniony jest w szczególności do: a)żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania w/w wymogów i dokonywania oceny; b)żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania w/w wymogów. 8. Z tytułu niespełnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w pkt. 4 SIWZ czynności Zamawiający przewiduje sankcję w postaci obowiązku zapłaty przez Wykonawcę kary umownej w wysokości określonej w istotnych postanowieniach umowy w sprawach zamówienia publicznego. Niezłożenie przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie żądanych przez Zamawiającego dowodów w celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę traktowane będzie jako niespełnienie przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w pkt. 4 SIWZ czynności. 9. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę lub Podwykonawcę, Zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 55321000-6

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information