Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych, przetworzonych, kiszonek, grochu, fasoli innych suchych nasion warzyw strączkowych – znak sprawy Adm 17/2018

Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3422063)

Client
Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
State
pomorskie
Address
80282 Gdańsk, ul. Srebrniki 17
Phone
58 52 47 500
Fax
585 247 520
Created
2018-11-14

Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ul. Srebrniki 17 80282 Gdańsk pomorskie tel. 58 52 47 500 fax. 585 247 520 REGON 29346200000

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych, przetworzonych, kiszonek, grochu, fasoli innych suchych nasion warzyw strączkowych – znak sprawy Adm 17/2018

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ziemniaków, warzyw i owoców świeżych oraz mrożonych, przetworów owocowych i warzywnych, kiszonek, grochu, fasoli, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP, zgodny z Polską Normą i powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.).Warzywa i owoce świeże, przetworzone oraz mrożone, kiszonki, groch, fasola są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich Normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Warzywa i owoce powinny być świeże, jędrne bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i zanieczyszczeń ziemią, wygląd, kształt i zapach właściwy dla danej odmiany. Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dodatkowe wymagania dla produktów głęboko mrożonych: bez oznak rozmrożenia, opakowanie szczelne bez uszkodzeń, z wyraźnym opisem produktu i terminem ważności. Transport w temperaturze -18C. Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia i projekcie umowy ( Załącznik nr 5 do SIWZ) dokładnie określił standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych dla Zamawiającego cech przedmiotu zamówienia. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 : Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne -, 15.31.00.00-4: Ziemniaki i produkty z ziemniaków, 15.33.00.00-0: Przetworzone owoce i warzywa, 15.33.11.00-8: Warzywa świeże lub mrożone, 15.33.10.00-7: Warzywa przetworzone, 15.33.14.27-6: Skoncentrowany przecier pomidorowy, 15.33.11.42-4: Kapusta przetworzona, 15.33.11.70-9: Warzywa mrożone, 15.33.22.93-4: Dżem z czarnej porzeczki, 15.33.22.96-5: Dżem truskawkowy, 15.33.22.94-1:Dżem wiśniowy, 15.33.21.00-5: Przetworzone owoce, 15.33.11.30-7: Fasola, groch, nasiona roślin strączkowych papryki, pomidory i pozostałe warzywa, 15.30.00.00-1: Owoce, warzywa i podobne produkty, Warzywa, Przetworzone warzywa korzeniowe 15331110-1. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach: Część 1 - Ziemniaki – 4 dni; Część 2 - Warzywa świeże - 1 dzień; Część 4 – kiszonki, Część 8 - Jabłka – 2 dni Części: 3, 5, 6, 7 – 4 dni. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15000000-8

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information