Dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Aresztu Śledczego w Łodzi

Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3422110)

Client
Areszt Śledczy w Łodzi
State
łódzkie
Address
91729 Łódź, ul. Smutna 21
Phone
(42) 675 00 00
Fax
(42) 675 03 55
E-Mail
zp_as_lodz@sw.gov.pl
Created
2018-11-14

Areszt Śledczy w Łodzi

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Areszt Śledczy w Łodzi ul. Smutna 21 91729 Łódź łódzkie tel. (42) 675 00 00 fax. (42) 675 03 55 REGON 59040900000

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Aresztu Śledczego w Łodzi

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część I – wędliny drobiowe 1) parówki drobiowe - 2000 kg, 2) serdelki drobiowe - 1200 kg, 3) kiełbasa śląska drobiowa - 4000 kg, 4) kiełbasa śniadaniowa drobiowa - 2700 kg, 5) kiełbasa kanapkowa drobiowa - 3000 kg, 6) kiełbasa szynkowa drobiowa - 3500 kg, 7) kiełbasa żywiecka drobiowa - 700 kg, 8) mortadela drobiowa - 500 kg, 9) kiełbasa parówkowa drobiowa parzona - 3000 kg, 10) kiełbasa biała drobiowa parzona - 3000 kg, 11) rolada drobiowa - 800 kg, 12) blok drobiowy - 2500 kg, 13) polędwica drobiowa - 600 kg, 14) szynka drobiowa - 600 kg, 15) pasztetowa drobiowa - 2500 kg Część II – mięso drobiowe 1) ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona - 7000 kg, 2) filet z piersi kurczaka – nie mrożony - 600 kg, 3) wątroba drobiowa – nie mrożona - 4500 kg, 4) żołądki drobiowe – nie mrożone - 4500 kg, 5) skrzydełka z kurczaka - nie mrożone - 1300 kg, 6) mięso mielone drobiowe – nie mrożone - 700 kg, 7) kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) - 3500 kg Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15131135-0, 15112100-7, 15131130-5, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ Wykonawca załączy do oferty wykaz określający wartości kaloryczne oraz ilości składników odżywczych zawartych w 100 g danego produktu z podziałem na : kalorie (kcal), białko (g), tłuszcze (g) i węglowodany (g) (załącznik nr 3 do SIWZ). Dostarczane towary muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Etykieta powinna zawierać następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu), z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu ofertowym. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na wyroby w ciągu trwania umowy (12 miesięcy) mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na wyroby będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia wyrobów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Ilość produktów żywnościowych określona w rozdziale IV pkt 1 jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu max. o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 3. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego : ul. Smutna 21, 91-729 Łódź. Dokładna wielkość i terminy dostaw zostaną każdorazowo określane przez Zamawiającego w zamówieniu złożonym za pośrednictwem faksu lub drogą elektroniczną. Dostawy winny być realizowane co najmniej dwa razy w tygodniu, w dni robocze: pn – pt w godz 8-12 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów. 4 Wykonawca dostarczy dokumentację dotyczącą artykułów spożywczych, w tym pochodzenie, producenta i datę produkcji oraz świadectwo kontroli jakości - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). Dostarczany towar musi być zgodny z normami, świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541). 5. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 6. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 7. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 8. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15131135-0

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information