Usługa - realizacja w roku 2019 zadania z zakresu pomocy społecznej w formie zakupu obiadów dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu, w ilości około 32 000 zestawów obiadowych

Order Newsletter: 2018 Position: (oferta nr 3433803)

Client
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu
State
kujawsko-pomorskie
Address
87100 Toruń, ul. Konstytucji 3 Maja
Phone
566 508 565
Fax
566 486 447
Created
2018-12-15

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu ul. Konstytucji 3 Maja 87100 Toruń kujawsko-pomorskie tel. 566 508 565 fax. 566 486 447 REGON 572128200000

I.2) Type of contracting: Administracja samorządowa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Usługa - realizacja w roku 2019 zadania z zakresu pomocy społecznej w formie zakupu obiadów dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu, w ilości około 32 000 zestawów obiadowych

II.1.2) Type of contract: Services

II.1.3) Definition and size or range of contract: Usługa - realizacja w roku 2019 zadania z zakresu pomocy społecznej w formie zakupu obiadów dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu, w ilości około 32 000 zestawów obiadowych:2. Wykonawca ma obowiązek dysponowania minimum jedną stołówką/ jednym lokalem gastronomicznym zlokalizowanym na terenie Miasta Torunia w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia na czas trwania zamówienia oraz środka transportu do przewozu posiłków. 3. W przypadku, gdy Wykonawca będzie dysponował oddzielnym lokalem, o którym mowa w pkt. 2 w którym będą jedynie wydawane i spożywane posiłki, Wykonawca musi posiadać dodatkowo zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na wydawanie posiłków obiadowych przez Wykonawcę w tym lokalu, a także posiadać zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 4. Wykonawca jest odpowiedzialny za przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu, w minimum jednej stołówce/w lokalu gastronomicznym, znajdującym się na terenie Gminy Miasta Torunia. 5. W przypadkach szczególnie uzasadnionych realizacja bonu obiadowego nastąpić może w miejscu zamieszkania klienta Zamawiającego. Dostarczenie zestawu obiadowego do miejsca zamieszkania klienta Zamawiającego nastąpi na koszt Wykonawcy. 6. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości zestawów obiadowych, w okresie objętym przedmiotem zamówienia, ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe gminy w tym zakresie. 7. Zamawiający korzystając z prawa opcji przewiduje, że w czasie obowiązywania umowy ilość wydanych posiłków może ulec zmianie tj. zmniejszeniu lub zwiększeniu o około 20 % szacunkowej ilości zestawów obiadowych. Powyższe wynikać będzie ze zmiany liczby osób kwalifikujących się do uzyskania tego rodzaju pomocy społecznej. 8. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu zmniejszenia zakresu rzeczowego przedmiotu umowy, jak również nie może być podstawą do odmowy wykonania zamówienia przez Wykonawcę. 9. Minimalna wartość kaloryczna zestawu obiadowego - 1100 kcal. 10. Zestaw obiadowy składający się co najmniej 2 dań, w tym z zupy o pojemności nie mniejszej niż 300 ml. 11. Możliwość dokonania wyboru zestawu obiadowego (z co najmniej 2 zestawów), w tym zestawu dietetycznego. 12. Wydawanie zestawów obiadowych każdego dnia tygodnia w godzinach od 12:00 do 16:00 i zapewnienie miejsca do ich spożycia, w którym obowiązuje zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu w godzinach wydawania posiłków, dopuszczone do użytkowania przez odpowiednie służby. 13. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Ogólnych warunkach umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest: – do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno -epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia; – zatrudnienia na podstawie umowy o pracę zgodnie z Kodeksem pracy kucharza, na czas trwania zamówienia (wymagania dot. zatrudnienia zostały określone w pkt. 19 niniejszego rozdziału); – przygotowania posiłków zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. 2018 poz. 1541 z późn.zm.) oraz zasadami racjonalnego żywienia i przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 55321000-6

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information