Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Przytułach Starych

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3438397)

Client
Zakład Karny w Przytułach Starych
State
mazowieckie
Address
07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A 13
Phone
29 764 42 22
Fax
29 764 89 29
www
www:zp.sw.gov.pl
E-Mail
zk_przytuly_stare@sw.gov.pl
Created
2019-01-11

Zakład Karny w Przytułach Starych

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zakład Karny w Przytułach Starych Przytuły Stare 13A 13 07-411 Rzekuń mazowieckie tel. 29 764 42 22 fax. 29 764 89 29 REGON 14628308000000 www:zp.sw.gov.pl

I.2) Type of contracting: Administracja rządowa terenowa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Przytułach Starych

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Część 1 1. Mleko w proszku pełne – 500 kg – CPV – 15511700-0 Wygląd: sypkiej barwy białokremowej - jednolitej, o zapachu charakterystycznym bez posmaków i zapachów obcych. W przypadku, gdy podczas gotowania mleko się waży - zamawiający wymaga zmiany mleka na inny gatunek odpowiadający ogólnie przyjętym normom cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia antybiotykami i innymi substancjami hamującymi, zanieczyszczenia mechaniczne, nalot pleśni, oznaki psucia, zjełczenia, trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki, uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania w opakowaniach jednostkowych do 50 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 90 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Śmietanka spożywcza UHT – 1000 l – CPV–5512000-0 Zawartość tłuszczu minimum 12% niedopuszczalna obecność bakterii z grupy coli, salmonella, gronkowców chorobotwórczych wygląd: jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez rozwarstwień, posmaków i zapachów obcych, surowiec- mleko; cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone; opakowanie bezzwrotne do 1l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. Serek topiony kostka lub kiełbaska – 2 500 kg – CPV–15540000-5 Opakowanie jednostkowe: kostka lub kiełbaska 100g opakowanie bezpośrednie nie może być uszkodzone, kształt poszczególnych jednostek regularny(o kształcie podstawy zbliżonym do prostokąta), powierzchnia gładka, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej kostce, barwa naturalna, jednolita w całej masie; smak i zapach- charakterystyczny dla odpowiedniego rodzaju produktu topionego ze swoistym posmakiem topienia, etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, zdeformowane kształty; krótki termin przydatności do spożycia opakowanie zbiorcze: karton max 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Część 2 1. Twaróg półtłusty – 6 000 kg – CPV - 15542100-0 Świeży, dobrze odciśnięty, dający możliwość pokrojenia w plastry, opakowanie jednostkowe o wadze do 1 kg; etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Jogurt naturalny, owocowy – 1 800 kg – CPV – 15551310-1 Czysty, zawartość tłuszczu 0%, opakowanie kubek od 0,150 kg do 0,200 kg Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. Ser żółty – 2 000 kg Dojrzewający plastry, opakowanie jednostkowe od 0,100 kg. do 1 kg. Pakowany w atmosferze ochronnej lub próżniowej. Opakowanie jednostkowe zawierające skład chemiczny i surowcowy produktu. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 50 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. Serek wiejski – 1 800 kg – CPV - 1550000-0 Naturalny, opakowanie kubek 0,150 kg Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do magazynu-zamawiającego. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Część 3 1. Jaja kurze konsumpcyjne kl. A grupa wagowa L – ilość 130 000 szt. – CPV-03142500-3 Wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii L, jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości, kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu. Termin do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 14 dni. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15511700-0

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information