„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych: pieczywa mrożonego i ciastek mrożonych do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo – Rekreacyjnego AQUA – ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3448193)

Client
Spółka Celowa Wałbrzyskie Centrum Sportowo-Rekreacyjne "AQUA-ZDRÓJ" Sp. z o. o.
State
dolnośląskie
Address
58-304 Wałbrzych, ul. Ratuszowa 6
Phone
74 848 84 94
Fax
74 848 84 94
www
www.aqua-zdroj.pl
E-Mail
biuro@agua-zdroj.pl
Created
2019-02-18

Spółka Celowa Wałbrzyskie Centrum Sportowo-Rekreacyjne "AQUA-ZDRÓJ" Sp. z o. o.

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Spółka Celowa Wałbrzyskie Centrum Sportowo-Rekreacyjne "AQUA-ZDRÓJ" Sp. z o. o. ul. Ratuszowa 6 58-304 Wałbrzych dolnośląskie tel. 74 848 84 94 fax. 74 848 84 94 REGON 20698864000000 www.aqua-zdroj.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych: pieczywa mrożonego i ciastek mrożonych do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo – Rekreacyjnego AQUA – ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych: pieczywa mrożonego i ciastek mrożonych do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo - Rekreacyjnego AQUA – ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu, zgodnie z formularzem ofertowo – cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. Produkty musza być dostarczane środkiem transportu d, który posiada aktualną decyzję zatwierdzającą go jako środek transportu środków spożywczych mrożonych i wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Dostarczane produkty muszą być oznakowane widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca winien zapewnić, że oferowane produkty będą wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz obowiązujących przepisach prawa a także posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Podane w w formularzu asortymentowo - cenowm ilości nie są ilościami ostatecznymi i mogą się wahać w zależności od potrzeb Zamawiającego o nie więcej niż 20%. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowych w ramach każdego z asortymentów w ten sposób, że Zamawiający będzie uprawniony do zamawiania mniejszych lub większych ilości danego asortymentu w stosunku do ilości określonych z zastrzeżeniem, że przesunięcia te nie mogą być większe niż 20% w odniesieniu do danego asortymentu. Przesunięcia te nie mogą spowodować zwiększenia wartości umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewyczerpania całości przedmiotu zamówienia tzn. do rezygnacji z objętych umową części zamówienia w zakresie do 20% wartości umowy, bez żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy z tego tytułu. Zamawiający będzie składał zamówienia od poniedziałku do soboty w godzinach 8:00 – 16:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą pisemnie (fax., poczta elektroniczna). Dostawy będą realizowane w terminie określonym przez wykonawcę w formularzu ofertowym od momentu złożenia zamówienia przez osoby upoważnione przy czym Wykonawca będzie wykonywał dostawy od poniedziałku do soboty w godz. od 8:00 do 15:30. Termin dostawy stanowi dodatkowe kryterium oceny ofert. Maksymalny termin dostawy - 48 godzin. Wszystkie dostarczane produkty muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, a ponadto odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach zbiorowych oraz muszą cechować się wysokimi walorami smakowymi. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania na oferowane produkty wszelkich niezbędnych dokumentów badań i dopuszczeń do obrotu, certyfikatów i atestów wymaganych przez normy i przepisy mające zastosowanie względem danego typu wyrobu oraz zobowiązany jest do przedłożenia na każde żądanie Zamawiającego kopii tych dokumentów. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy zamówionego towaru, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu tego towaru u innego kontrahenta i obciążenia tym kosztem Wykonawcy, który ma obowiązek uregulować należność w terminie 14 dni od daty otrzymania faktury. Zamawiający zobowiązany jest udokumentować Wykonawcy koszt poniesiony na zakup towaru. W przypadku zakupu interwencyjnego zmniejsza się odpowiednio wielkość przedmiotu umowy oraz wartość umowy o wielkość tego zakupu. Produkty muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach. Wykonawca zobowiązany będzie do dostaw towaru w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Cena opakowania wliczona zostanie w cenę towaru.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15800000-6

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information