Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie przy ulicy 1-go Maja 2.

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3448202)

Client
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
State
śląskie
Address
42-500 Będzin, ul. 11 Listopada 1 1
Phone
032 2674982; 7614760, 61
Fax
032 2674982, 7614760, 7614761
www
----------
E-Mail
mopsbedzin@wp.pl
Created
2019-02-18

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. 11 Listopada 1 1 42-500 Będzin śląskie tel. 032 2674982; 7614760, 61 fax. 032 2674982, 7614760, 7614761 REGON 00344824400000 ----------

I.2) Type of contracting: Administracja samorządowa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie przy ulicy 1-go Maja 2.

II.1.2) Type of contract: Services

II.1.3) Definition and size or range of contract: 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie przy ulicy 1-go Maja 2. Przez usługę cateringową Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania (wydawania) posiłków, w tym posiłków gorących, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy, a także zgodnie z wymaganiami określonymi w Rozdziale II SIWZ. 2. Zakres usługi: Usługa cateringowa o której mowa w Rozdziale II SIWZ, zwana dalej usługą cateringową, świadczona będzie na rzecz podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie, zgodnie z warunkami określonymi w Rozdziale II ust. 3 SIWZ. 3. Usługa cateringowa dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie obejmuje następujące posiłki oraz winna być świadczona zgodnie z poniższymi wymaganiami: 1) Śniadanie - dostarczenie w godzinach od 800 do 900 - codziennie we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku oraz w dni, w których wydawany jest posiłek świąteczny, o którym mowa w Rozdziale II ust. 3 pkt 3 SIWZ (z wyłączeniem dni wolnych od pracy, to jest sobót, niedziel oraz dni świątecznych), na które składać się muszą w szczególności: kanapki gotowe lub do samodzielnego przygotowania (masło, szynka bądź inne wędliny, żółty ser, biały ser, pomidor lub sałata, itp.) i/lub zupa mleczna i/lub jajecznica i/lub parówki na gorąco i/lub inne potrawy, a także ciepły napój (herbata, kawa mleczna, kawa zbożowa lub kakao); 2) Obiad - dostarczanie w godzinach od 1200 do 1330 - codziennie we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, na który składać się muszą w szczególności dwa ciepłe dania każdorazowo obejmujące zupę o pojemności nie mniejszej niż 400 ml (w zależności od rodzaju zupy - podawaną z porcją pieczywa) i danie główne, tzw. drugie danie (mięsne, drobiowe, rybne lub warzywne) w zestawie z ziemniakami lub kaszą, itp., bądź pierogi, pyzy, gołąbki z mięsem i ryżem, itp., a także w zależności od rodzaju dania głównego - surówki, sałatki, mizerię, ogórek kiszony, kapustę zasmażaną lub marchewkę duszoną, itp. oraz kompot. Zamawiający nie przewiduje możliwości dostarczania dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie suchego prowiantu; 3) Posiłek świąteczny (Wigilia, Śniadanie Wielkanocne) - realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą potrawy zwyczajowo przyjęte na Wieczerzy Wigilijnej i Śniadaniu Wielkanocnym. Wykonawca zapewni osoby do obsługi podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie podczas spotkań świątecznych oraz zastawę, obrusy i świąteczną dekorację sali i stołów (sala musi być odpowiednio wyposażona w dekoracje, ozdoby i stroiki świąteczne); 4) Posiłek składający się na imprezy okolicznościowe, to jest zabawę karnawałową, walentynki, tłusty czwartek, dzień kobiet, majówkę, dzień seniora, andrzejki i mikołajki - realizowany w dniu i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, obejmujący w szczególności, w zależności od rodzaju imprezy okolicznościowej: ciasto określonego rodzaju i/lub cukierki i/lub pączki oraz faworki i/lub kiełbasę z grilla z musztardą i ketchupem i/lub żurek z bułką, itp.; 5) Miejsce dostawy usługi cateringowej dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie: wszystkie posiłki określone w Rozdziale II ust. 3 pkt 1 - 4 SIWZ, to jest śniadania, obiady przygotowywane w dni robocze (dotyczące dni roboczych), posiłki świąteczne oraz posiłki składające się na imprezy okolicznościowe, muszą być dostarczane do Centrum Usług Społecznych w Będzinie, przy ul. 1-go Maja 2; 6) Przewidywana ilość posiłków dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie w trakcie realizacji niniejszego zamówienia: a) 27.540 (w tym śniadanie - 13.830 oraz obiad - 13.710), b) 120 (posiłek świąteczny), c) 360 (posiłki składające się na imprezy okolicznościowe). Liczba szacunkowa podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie korzystających dziennie z posiłków - 30. Zamawiający zastrzega, że ilość podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie korzystających z posiłków podana powyżej jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy w sprawie udzielenia niniejszego zamówienia. Zamawiający zastrzega, że łączna ilość podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie korzystających z posiłków wskazana w Rozdziale II ust. 3 pkt 6 SIWZ jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy w sprawie udzielenia niniejszego zamówienia. Zakłada się dzienne wahania łącznej ilości posiłków na poziomie: +/-30% w odniesieniu do łącznej ilości podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Centrum Usług Społecznych w Będzinie określonej przez Zamawiającego, uprawnionych do otrzymania posiłków każdego dnia; 7) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków, o których mowa Rozdziale II ust. 3 w pkt 1 - 4 SIWZ do miejsca wskazanego w Rozdziale II ust. 3 pkt 5 SIWZ, w naczyniach jednorazowego użytku, na których będzie serwowany posiłek wraz ze sztućcami, własnym środkiem transportu, przy czym rozładunek i transport przedmiotowych posiłków jest obowiązkiem Wykonawcy; 8) Obowiązkiem Wykonawcy jest wydawanie dostarczonych posiłków w miejscu, o którym mowa Rozdziale II ust. 3 w pkt 5 SIWZ. 4. Ogólne warunki świadczenia usług cateringowych odnoszące się do podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Będzinie przy ulicy 1-go Maja 2 oraz dodatkowe wymagania związane z realizacją niniejszego zamówienia, o których mowa w 29 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych - klauzule społeczne zostały określone w Rozdziale II ust. 4 i 22 SIWZ. 5. Niniejsze zamówienie współfinansowane jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 dla Osi priorytetowej IX Włączenie społeczne dla Działania 9.2 Dostępne i efektywne usługi społeczne i zdrowotne dla Poddziałania 9.2.1 Rozwój usług społecznych i zdrowotnych w ramach projektu pod nazwą CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W BĘDZINIE - WSPARCIE ORGANIZACJI USŁUG OPIEKUŃCZYCH NA POZIOMIE LOKALNYM - Zintegrowane Inwestycje Terytorialne (ZIT).

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 55320000-9

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information