Realizacja dostaw artykułów z grupy 032 warzywa i owoce oraz z grupy 153 warzywa kwaszone do Zakładu Karnego w Herbach

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3459313)

Client
Zakład Karny
State
śląskie
Address
42-284 Herby, ul. Krótka 28 28
Phone
0-34 3528115, 3528123
Fax
0-34 3528134
E-Mail
dkw_@sw.gov.pl
Created
2019-03-22

Zakład Karny

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zakład Karny ul. Krótka 28 28 42-284 Herby śląskie tel. 0-34 3528115, 3528123 fax. 0-34 3528134 REGON 00141951100000

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Realizacja dostaw artykułów z grupy 032 warzywa i owoce oraz z grupy 153 warzywa kwaszone do Zakładu Karnego w Herbach

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest Realizacja dostaw artykułów z grupy 032 warzywa i owoce oraz z grupy 153 warzywa kwaszone do Zakładu Karnego w Herbach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został podzielony na 2 części, co oznacza, że dopuszcza się składanie ofert częściowych. Część I Artykuły z grupy 032 warzywa i owoce: Buraki ćwikłowe 03221111-7 Buraki świeże, bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg) 8 400kg. Cebula 03221113-1 Cebula świeża, bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , nie przerośnięta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 9 000kg. Kapusta biała 03221410-3 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych świeża , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , bez liści zewnętrznych , w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 10 000 kg. Marchew 03221112-4 Marchew świeża , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 9 800 kg. Pietruszka 03221110-0 Pietruszka korzeń świeża bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg) 7 000 kg. Kapusta czerwona 03221110-3 Kapusta czerwona w główkach prawidłowo związanych świeża, bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , bez liści zewnętrznych , w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 3 700 kg Seler 03221110-0 Seler korzeń świeży bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 8 000kg. Ziemniaki jadalne 03212100-1 Ziemniaki jadalne o świeżym wyglądzie bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg) 88 000kg. Por 03221110-0 Por świeży ,nie obcinany , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń , i zmian gnilnych w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego w workach do 15kg). 1 400kg. Jabłka 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia , średnica min. 60 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechanicznie, bez uszkodzeń skórki i miąższu, soczyste w skrzynkach do 15kg. 7 800. Ogórek zielony 03221270-9 Owoce całe , świeże , zdrowe , prawidłowo wybarwione , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , w opakowaniach do 5 kg . 1 500 kg. Pomidory 03221240-4 Owoce całe , świeże , jędrne , zdrowe , prawidłowo wybarwione bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych w opakowaniach do 5 kg . 1 550 kg. Papryka świeża03221230-7 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, różnych odmian, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany ,wolne od szkodników i ich pozostałości Barwa od jasno do ciemno czerwonej, jasno do ciemnożółtej lub zielona, zależnie od odmiany, konsystencja twarda, jędrna, smak i zapach charakterystyczny dla papryki słodkiej, bez posmaków i zapachów obcych; bez zewnętrznych oznak zepsucia lub gnicia, bez szkodników i ich pozostałości zgodna z deklaracją producenta lub dostawcy. Opakowanie : worek siatkowy z tworzywa sztucznego lub skrzynia do 5kg 500 kg. Kalafior 03221420-6 Kalafior w główkach prawidłowo związanych świeży , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , bez liści zewnętrznych , w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg . 700 kg. Brokuły 03221430-9 Brokuły w główkach prawidłowo związanych świeże , bez zanieczyszczeń , uszkodzeń i zmian gnilnych , bez liści zewnętrznych , w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 30 kg . 200 kg. Pieczarki 03221260-6 Świeże, duże, zdrowe, w Kl. I bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg 250kg. Część II Artykuły z grupy 153 warzywa kwaszone: Kapusta kwaszona biała 15331142-4 Produkt otrzymany z poszatkowanej białej kapusty , poddanej kwaszeniu poprzez zasolenie i fermentację o barwie do lekko kremowej. Konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, nie dostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, nadmierna miękkość, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości . Materiał opakowaniowy ;beczka lub wiadro plastikowe ze szczelną pokrywą do 120 kg(Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego do 20kg). 7 000kg. Ogórek kwaszony 15331000-7 Ogórki kwaszone , wielkość ogórków nie normalizowana, zalane solanką z naturalnymi przyprawami . . Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, nie dostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, nadmierna miękkość, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości . Materiał opakowaniowy ;beczka lub wiadro plastikowe ze szczelną pokrywą do 120 kg (Ilości zamawiane do Oddziału Zewnętrznego do 20kg). 6 500kg. Kapusta kwaszona czerwona 15331142-4 Produkt otrzymany z poszatkowanej czerwonej kapusty , poddanej kwaszeniu poprzez zasolenie i fermentację o barwie do lekko kremowej. Konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, nie dostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, nadmierna miękkość, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości . Materiał opakowaniowy ;beczka lub wiadro plastikowe ze szczelną pokrywą do 120 kg. 1 000kg. W zależności od potrzeb zamawiający zastrzega sobie zmianę ilości realizowanych dostaw z zachowaniem ceny jednostkowej podanej w ofercie. Dostawy mają być realizowane na podstawie zamówień składanych telefonicznie, faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej (mail), według jego potrzeb do: 1) magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Herbach, 42-284 Herby, ul. Krótka 28 2) magazynu żywnościowego Oddziału Zewnętrznego w Lublińcu Zakładu Karnego w Herbach, 42-700 Lubliniec, ul. Sobieskiego 6. Termin realizacji zamówionej partii towaru - nie dłuższy niż 72 godziny od momentu złożenia zamówienia. Dostawy realizowane będą w dni powszednie do godziny 1130 przez dostawcę, z którym zostanie zawarta umowa (załącznik nr 6 i 7). Wykonawca wystawiać będzie każdorazowo fakturę VAT, płatną przez zamawiającego przelewem na konto wskazane na fakturze VAT, w terminie 30 dni od daty dostarczenia faktury. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Dostawa na koszt dostawcy z wniesieniem na wskazane miejsce do: 1. magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Herbach, 42-284 Herby, ul. Krótka 28 2. magazynu żywnościowego Oddziału Zewnętrznego Zakładu Karnego w Herbach, 42-700 Lubliniec, ul. Sobieskiego 6. Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym oraz przepisom HACCP.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 03220000-9

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information